Top 3 beste videodeurbellen van 2024

Ring video deurbel

Ook als je niet thuis bent, moet je kunnen zien wie er voor je deur staat. Daarom is een video deurbel de oplossing voor je eigen veiligheid. Gelul, natuurlijk. Het is gewoon megavet om te hebben. Hoe weet ik dit? Ik heb zo’n ding hangen! Hieronder vertel ik je meer over de beste video deurbellen. Ook behandel ik de beste camera deurbellen met en zonder abonnement, komt hier de beste video deurbel met wifi aan bod en zal ik je wat vertellen over mijn ervaring met deze gadget. De top 3 beste videodeurbellen van 2024. Komt ‘ie!

De beste video deurbellen van dit moment

Op dit moment zijn er eigenlijk drie grote jongens in de markt die de dienst uitmaken als het gaat om video deurbellen. Het eerste merk zal je niet verbazen: De Ring Video deurbel. Misschien is dit wel de bekendste van allemaal. Je kent ongetwijfeld de reclames waar de Ring bel ongewenste gasten vastlegt, waarna de huiseigenaar de inbreker vriendelijk vraagt zijn gazon met rust te laten. Leuk voorbeeld natuurlijk, maar zo’n bel heeft nog veeeeel meer functies. De tweede (en misschien wel grootste concurrent van de Ring) is de Eufy Video Doorbell. Het grootste voordeel ten opzichte van de Ring is de keuze voor lokale opslag. Hierdoor heb je geen cloud abonnement nodig.  En last but not least het paradepaardje van onze grote vriend Google: de Google Nest video deurbel. “Wat kunnen ze niet bij Google”, zul je wel niet denken. Ze maken een smart home assistent, hun eigen besturingssysteem, de beste internetbrowser en nu ook nog een video deurbel? Het houdt niet op! Hieronder licht ik deze drie kanjers voor je uit.

1. Ring video deurbel

Te koop bij Coolblue vanaf 69,-

De Ring video deurbel, ik noemde hem hierboven al even, is misschien wel de bekendste deurbel op dit moment. Maar is het ook de beste? Dat ligt aan jouw wensen. Want wat zijn de voordelen van de Ring video deurbel? Hieronder de 5 belangrijkste punten:

 • Hoge beeldkwaliteit: De Ring deurbel biedt Full HD 1920×1080 pixels resolutie, wat zorgt voor heldere en gedetailleerde beelden. Dit is onmisbaar als je duidelijk wilt zien wie er voor je deur staat.
 • Geavanceerde bewegingsdetectie: Ring deurbellen zijn uitgerust met geavanceerde bewegingsdetectietechnologie, wat betekent dat ze bewegingen voor je deur nauwkeurig kunnen detecteren en je een berichtje sturen via de Ring App.
 • Flexibele stroomopties: Ring deurbellen kunnen zowel op batterijen werken als op netstroom aangesloten worden, waardoor ze flexibel zijn in verschillende installatie situaties.
 • Goede integratie met Amazon Alexa: Aangezien Ring onderdeel is van Amazon, is de integratie met Alexa-apparaten naadloos. Dit maakt het eenvoudig om je deurbel te bedienen en meldingen te ontvangen via Alexa-compatibele apparaten.
 • Extra accessoires en opties: Ring biedt een reeks aanvullende accessoires, zoals de Chime, die als extra bel dient en op verschillende plekken in huis geplaatst kan worden. Dit is vooral handig als je je telefoon niet bij je hebt. Een leuke bijkomstigheid als je net zo’n gadgetfreak bent als ik!

Leuk om te weten: ik heb dus een Ring video deurbel. Dit is de eerste die ik heb en kan dus geen vergelijking maken op basis van eigen ervaring. Maar ik ben er wel enorm tevreden over. En het lekkere van een eigen platform is dat je je eigen favoriet gewoon op plek 1 kunt zetten. Zei er iemand Feyenoord? Door mijn werk ben ik overdag vaak van huis en kan ik via mijn telefoon praten met de persoon aan de deur. Super handig als er een pakketje wordt geleverd. De bezorger van Post NL weet inmiddels al waar hij mijn pakketten kan verstoppen!

Ring video deurbel
Ring video deurbel

2. Eufy video deurbel

Te koop bij Coolblue vanaf 109,-

De Eufy video deurbel, misschien wel de grootste concurrent van de eerder besproken Ring video deurbel. Waarom? Omdat je voor de Eufy geen abonnement nodig hebt en je de beelden lokaal kunt opslaan. Uiteraard heeft de Eufy nog meer voordelen, die ik voor je op een rijtje gezet:

 • Hogere videoresolutie: De Eufy deurbel heeft een indrukwekkende resolutie van 2560×1920 pixels, wat zorgt voor zeer scherpe en gedetailleerde beelden. Dit is hoger dan de standaard Full HD-resolutie die veel andere slimme deurbellen bieden, inclusief de Ring​​.
 • Lokale opslag: Eufy biedt lokale opslag van videobeelden via de Homebase 2, die een interne opslagcapaciteit van 16 GB heeft. Dit betekent dat je geen maandelijks abonnement nodig hebt om toegang te krijgen tot je opgeslagen videobeelden, in tegenstelling tot sommige andere slimme deurbellen​​​​.
 • Geen maandelijkse abonnementskosten: Een groot voordeel van de Eufy deurbel is dat je voor de basisfunctionaliteiten geen maandelijks abonnement nodig hebt, wat op de lange termijn kosten bespaart​​.
 • Compatibiliteit met meerdere smart home-platforms: De Eufy deurbel is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa, wat betekent dat het in veel verschillende smart home-omgevingen kan worden geïntegreerd​​.
 • Militaire encryptie voor beveiliging: De Eufy video deurbel ondersteunt militaire encryptie, wat een extra laag van beveiliging biedt voor je gegevens en privacy​​.

Misschien in eerste instantie een grotere investering, maar je kunt zelf uitrekenen wanneer je dit hebt terugverdient. Een hoop voordelen, maar past de Eufy bij jou? We hebben er nog een voor je in petto.

Eufy video deurbel
Eufy video deurbel

3. Google Nest video deurbel

Te koop bij Coolblue vanaf 159,- 

De laatste, en ik gok de onbekendste in deze soort. Niet te onderschatten uiteraard, want Google weet altijd prima waar ze mee bezig zijn. Naast deze video deurbel, maken ze in deze lijn ook diverse camera’s om je huis optimaal te beveiligen. Een belangrijk punt om op te merken is dat sommige functies, zoals toegang tot video-opnames van meer dan de laatste drie uur, een betaald Nest Aware-abonnement vereisen. Zonder dit abonnement zijn opnames beperkt tot de laatste drie uur.

Je raadt het al, ook hier heb ik weer de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet!

 • Flexibele Installatieopties: De Google Nest Doorbell kan worden geïnstalleerd met een batterij of worden aangesloten op bestaande deurbelbedrading. Dit biedt flexibiliteit in de installatie, waardoor hij gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende huisomgevingen en gebruikersbehoeften​​​​.
 • Hoge Beeldkwaliteit: Met een Full HD-videoresolutie en HDR-ondersteuning bij 30 FPS, plus een 1,3-megapixel kleurensensor en 6x digitale zoom, biedt de deurbel scherpe, heldere beelden, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. De beeldhoek van 145 graden zorgt ervoor dat je een breed zicht hebt op wat er voor je deur gebeurt​​​​.
 • Geavanceerde Bewegingsdetectie en Slimme Functies: De deurbel kan mensen, dieren, verpakkingen en voertuigen onderscheiden en genereert gepersonaliseerde meldingen op je smartphone. Dit verhoogt de veiligheid en vermindert valse alarmen​​​​.
 • Nachtzicht: De nachtzichtfunctie, mogelijk gemaakt door infrarood-LED’s, zorgt ervoor dat je zelfs in het donker tot 3 meter kunt zien, waardoor de deurbel zowel overdag als ’s nachts effectief is​​​​.
 • Tweewegsaudio met Ruisonderdrukking: Deze functie stelt je in staat om te communiceren met bezoekers aan je deur, ongeacht je locatie. De ruisonderdrukking zorgt ervoor dat het geluid duidelijk en zonder veel achtergrondgeluiden is, wat handig is voor heldere communicatie​​​​.

Google is in veel dingen een grote speler in de markt en zullen ook met het ontwikkelen van deze deurbel weten wat ze doen! Ik maak zelf gebruik van een Google Home, top apparaat als je het mij vraagt!

Google Nest video deurbel
Google Nest video deurbel

Bepaal zelf je favoriet

We hopen dat je met deze informatie een weloverwogen keuze kunt maken. Neem alle voors- en tegens rustig door, bedenk waar de deurbel voor wilt gebruiken en natuurlijk welk budget je ervoor over hebt. Succes en veel plezier met je aankoop!