De beste kapsels voor kalende mannen (top 5)

zijscheiding kapsel

Uiteindelijk krijgen we er allemaal mee te maken. Je voorhoofd wordt groter. Of beter gezegd: je haarlijn trekt wat verder naar achter. Bovendien kom je op den duur ook op het punt dat het achterop wat dunner wordt. Het stomste wat je kunt doen, is een comb-over nemen. Hierbij accentueer je de kale plekken juist. Er zijn een hoop betere opties. Bekijk hieronder de beste kapsels voor kalende mannen.

1. Buzz cut

Een echte klassieker. De buzz cut is een kort geschoren kapsel. Hierbij wordt je haar gelijkmatig afgeschoren met de tondeuse. Je haar is hierdoor overal even lang, dus kale plekken vallen een stuk minder op. Laat je baard er een beetje bij staan en hoppa, je ziet er al een stuk verzorgder uit.

En het lekkerste is: dit kun je gewoon met een scheerapparaat doen. Heb je onze lijst met de beste scheerapparaten voor mannen al bekeken trouwens?

Buzzcut voor mannen
voorbeeld van een buzz cut

2. Crop cut

Dan hebben we nog de crop cut. Een crop cut is een kapsel waarbij het haar bovenop het hoofd wat langer wordt gelaten en vervolgens in lagen wordt geknipt of gestyled. De zijkanten en achterkant van het haar zijn korter dan de bovenkant. Dit kapsel is perfect voor kalende mannen omdat het de aandacht afleidt van eventuele kale plekken op de kruin. Het volume bovenop creëert een vollere look en camoufleert zo de kaalheid. Daarnaast is de crop cut eenvoudig te onderhouden en ziet het er verzorgd. Je hoeft ook niet uren voor de spiegel te staan om het in model te krijgen.

Crop cut
voorbeeld van een crop cut

3. Scheiding met kort haar

Een scheiding met kort haar is simpelweg een kapsel waarbij je aan de zijkanten en achterkant kort haar hebt, terwijl je bovenop wat langer haar laat groeien. Dat langere haar wordt dan in een scheiding gestyled. Voor kalende mannen is dit handig, omdat de scheiding de aandacht afleidt van eventuele kale plekken. Daarbij zorgt het bovenop voor meer volume.. Dit volume geeft de indruk dat er meer haar is en kan dus helpen om je kaalheid te verbergen. Het is ook makkelijk te onderhouden en ziet er netjes uit. Kammetje erdoorheen en klaar.

zijscheiding kapsel
voorbeeld van een zijscheiding

4. Kale kletser

Ben je niet tevreden over je crew cut, crop cut of zijscheiding. Wil je het wat rigoureuzer aanpakken? Zet de tondeuse dan gewoon op standje 1. Of ga een stap verder, pak je scheermes erbij en maak het lekker glad. Hierdoor vallen kale plekken helemaal niet meer op, want alles is weg. En hier heb je extra voordeel van je kaalheid: kale plekken hoeven niet meer geschoren te worden. Win-win, toch?

Let er alleen wel op dat je je baard laat staan. Kort of lang maakt niet uit. Maar als je dit niet doet, lijk je al gauw op Jan van Halst of Ernst Kuipers. Laat je ‘m een beetje staan, lijk je meer op Jason Statham, Bruce Willis, of John Travolta. Ja, ook John Travolta rock de kale-kop-met-baard-look tegenwoordig.

John Travolta Kaal
John Travolta met kale kletser

5. New hair, new me

Waarom om het probleem heen draaien, als je het probleem ook gewoon op kunt lossen. Hoe? Een haartransplantatie natuurlijk. Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes van een dichtbehaard gebied van je hoofd (meestal de achterkant) verwijderd. Deze haarzakjes worden vervolgens geïmplanteerd in de kalende of dunner wordende gebieden. Dit gebeurt met behulp van kleine incisies. Na de transplantatie groeien de getransplanteerde haren gewoon door. Het duurt wel even voordat je het eindresultaat ziet, meestal enkele maanden tot een jaar. Bij de man hieronder zie je perfect het verschil tussen ‘oude’ haren en ‘nieuwe’ haren.

nieuw haar na transplantatie
nieuwe haren (voorop) na transplantatie.

Dit moet je dus doen als je kaal wordt

Genoeg opties, toch? Crew cut, crop cut, zijscheiding als je wilt roeien met de riemen die je hebt. Kale kletser als je het liever wat rigoureuzer aanpakt. Of een haartransplantatie als je liever weer een volle bos hebt.

Klein geheimpje: een van ons twee heeft in het verleden een haartransplantatie gedaan. Wie van ons twee het is, mag jij raden…. 😉